Montréal Canadiens gjorde en chansning i sommar genom att signa upp Alexander Semin efter han hade blivit utköpt från sitt långtidskontrakt med Carolina Hurricanes som var värt crika $21 miljoner. Canadiens signa upp Semin för ett ettårs kontrakt för $1.1 miljoner vilket inte såg dumt ut vid den tidpunkten och det var nog flera lag som var villiga att göra samma sak eftersom en Alexander Semin som tycker om och spela hockey är en av världens bästa spelare. Tyvärr kommer han till ”jobbet” var 20:de match ungefär.

Alexander Semin stoppas på waiwern häromdagen och ingen av NHL’s klubbar var villiga att plocka upp Semin vilket betyder att han blir nerskickad till AHL. Och i AHL vill absolut inte Semin spela därför kom båda parterna överens om att bryta kontraktet. Allt tyder på att Semin kommer flytta hem till Ryssland igen.

Semin har spelat totalt 650 NHL matcher och svarat för 517 poäng där hans bästa säsong var när han gjorde 40 mål och 44 assist på 73 matcher. Det är synd att se en sådan talang gå till spillo. Han hade kunnat räknat in med grabbar som Crosby, Malkin, Ovechkin och haft en liknade poängskörd men tyvärr saknas mentaliteten där.

Vi får hoppas att 31-åring hittar glöden hemma i Ryssland igen så får vi njuta av honom i internationella sammanhang istället.

Kommentera

© Hockeyinfo.se - Din hockey guide online