Det här kommer inte som en chock för KHL-älskarna men de som inte följer ligan slaviskt kommer detta som en chock skulle jag gissa. Till hösten kommer KHL att utöka sin liga till Kina. Säger säger Ryska förbundets Vice President Roman Rotenberg till nyhetsbyrån Tass:

”Laget kommer spela sin första match i september och att det kommer att husera i Peking där det ska spela i MasterCard Center, en arena som tar 18 000 åskådare”

Laget kommer att finansieras av ryska och kinesiska företaga i och med det KHL intåg i Kinna kommer det även att satsas stora pengar på ungdomshockey för att nationen ska få sig en rejäl skjuts framåt i utvecklingen. Förutom att de ryska och kinesiska företagen sponsras KHL-laget kommer även den Kinas regering vara med stötta projektet så att deras OS-lag ska vara starkare till OS i Peking 2022.

Det är inte första landet utanför Ryssland som ansluter sig till KHL. Tidigare har vi länder som Finland, Ryssland, Kroatien, Slovakien, Lettland, Vitryssland och Kazakstan som är med i KHL. Sedan har vi två lag i både Tjeckien och Ukraina som varit anslutna till KHL.

I dagsläget spelar det bästa kinesiska spelarna i Asia League med lag från Sydkorea, Japan och Ryssland. I den ligan gör inte kineserna något jätteinsatt och landet huserar i fjärde VM-divisionen. Med andra ord kan man räkna med att KHL Laget knappast kommer ha någon kines i laget. Möjligen en tredjemålvakt eller något liknade.

Är det bara för hockeyn? Absolut, Kina är ett enormt land med över en miljard invånare och fattar landet tycket för denna fantastiska sport finns det inga gränser. Dock kommer det ta massor av år innan vi får se Kina vara med och slås med de stora länderna.

Kommentera

© Hockeyinfo.se - Din hockey guide online