King Henrik, King Henrik, King Henrik ekar det i Madison Square Garden. Henrik Lundqvist har aldrig startat upp sin NHL-karriär så bra som han har gjort i år. Är detta året det händer? Är det året som Henrik Lundqvist äntligen får lyfta Lord Stanley över huvudet? Det känns som det. Det osar en bestämdhet över Henrik Lundqvist som får hela NHL att skaka av rädsla.

Henrik Lundqvist har en vinnarskalle som få hockeyspelare kan mäta sig med. I Sverige är det nog bara Peter Forsberg som är på samma nivå. Dessa två herrar har en vinnarskalle som inte många idrottsutövare i världen kan mäta sig med. Det som är mest fascinerande är att båda två blir monster när det spelas viktiga matcher, de kan höja sig ett par extra snäpp vilket är så beundransvärt att se när en idrottsman lägger i den där extra växeln som ingen annan trodde fanns. Det är en egenskap som gör folk till vinnare och legender.

Henrik Lundqvist har varit NHL bästa målvakt dem senaste tio åren och han tillhör även en av dem bästa målvakterna genom tiderna. Det är så få målvakter som har hållit samma jämnhet som Henrik Lundqvist har hållit i hela sin NHL-karriär. Det är precis som New York Rangers andre målvakt sa Antti Raanta:

”If you follow him for one day, you can see that he’s not giving up anything. After the Philly game when we lost in the shootout, he said ‘I’m so bad at shootouts right now.’ I was like, ‘I don’t think so, they were pretty good moves.’ The next day, he was practicing shootouts only for 10 minutes. That’s why he’s the best goalie in the world. He’s always trying to work on the things he feels needs to get work.”

För Henrik Lundqvist är det Stanley Cup som saknas i hans liv. Är det något som King Henrik har bestämt sig för är att han ska ta hem Lord Stanley till Manhattan och. Han har varit nära att ta Rangers hela vägen själv ett par gånger. Dock har inte hans storspel hjälpt hela vägen. Lundqvist kan som sagt va inte rädda alla puckar och samtidigt göra mål, det är lite för höga krav fast samtidigt är detta krav som Henrik Lundqvist sätter på sig själv.

I år ser Henrik Lundqvist giftigare ut en någonsin. Lundqvist brukar starta säsongen lite trevande och inte alls vara på hugget som han är nu. I år har han statat med besked och en bestämdhet som sällans skåddas från en målvakt. Henrik Lundqvist har bestämt sig att i år är året som han ska ta sitt lag hela vägen. Fortsätter han i den här takten kommer inget lag kunna stoppa Henrik, då kommer bucklan hamna på Manhattan i juni.

Många oroar sig över att Henrik har startat för bra och han har peakat alldeles för tidigt. Inget som jag är orolig över. Henrik Lundqvist kommer plocka hem sin andra Veniza Trophy efter ha spelat 55 – 60 matcher under grundserien och sedan spikas det igen totalt i slutspelet. Där behöver dock några av lagkamraterna dyka upp och stänka dit någon balja.

Long live the King!

Kommentera

© Hockeyinfo.se - Din hockey guide online