Detroit Red Wings missade inatt chansen att återta slutspelsplatsen efter att Boston Bruins, lite oväntat åkt på stryk mot New Jersey Devils. Trots att Red Wings lyckades vänta ett 0-2 underläge till 3-2 ledning på knappt 4 minuter i bortamatchen mot Montreal Canadiens så slutade det hela med en förlust för Henrik Zetterbergs hans Red Wings.
– Det svider men det finns inget annat att göra än att blicka framåt, sa ”Z” efter förlusten.

Rejäl torsk för Bruins

Boston Bruins lyckades alltså med bedriften att förlora mot New Jersey Devils trots att man vann skotten med makalösa 40-15(!). Coach Claude Julien var inte nöjd och sa följande till NHL.com efter matchen:
– Vi har inga andra än oss själva att skylla på. Vi kan tycka att vi gjorde så bra vi kunde, men det räcker sällan den här tiden på året. Det är vårt eget fel att vi gör det svårt för oss själva och nu får vi återigen slåss för våra liv.
Slåss för slutspelsplatsen är något som Detroit Red Wings också kan skriva under på.

Har fortfarande chans – om än liten

Hade Detroit vunnit över redan avsågade Montreal inatt så hade de återtagit tredjeplatsen i Atlantic-divisionen. Det hela såg ut att bli verklighet efter vändningen som gav dem en 3-2 ledning efter att bland annat Gustav Nyquist brutit sin måltorka. I tredje perioden tappade man dock spelet helt och hållet, vilket resulterade i att Montreal kunde vända och slutligen vinna mötet med 4-3.
– Det svider helt klart mer än vanligt. Det var en stor match och extremt viktiga poäng stod på spel, sa lagkapten Henrik Zetterberg till NHL.com efter matchen och fortsatte:
– Men vi har fortfarande en chans och det finns inget annat att göra än att glömma det här och fokusera på nästa match.

Om Zetterberg och grabbarna lyckas ta sig vidare till slutspelet återstår att se!

Kommentera

© Hockeyinfo.se - Din hockey guide online