Det ser sannerligen ljust ut för Pär Mårts och den svenska VM-truppen, svenskarna fortsätter att leverera i NHL, och nu har Erik Karlsson lyckats med det ingen annan svensk back någonsin gjort. Han har nämligen svarat för hela 81 poäng under en och samma säsong! Därmed passerar han den evige legenden Nicklas Lidström, som tidigare hade rekordet på 80 poäng.

Världens bästa Karlsson

Under säsongen 2005-2006 noterades Nicklas Lidström för makalösa 80 poäng, något som ingen annan back har lyckats med sedan dess och ingen svensk har tidigare någonsin lyckats med det heller! Men när Erik Karlssons Ottawa inatt gjorde sin sista hemmamatch för säsongen, mot Florida Panthers, stod Senators #65 för en målgivande passning när han assisterade Mika Zibanejads 1-0 mål, samtidigt som han passerade Lidströms rekord noterades han även för sin 65:e assist för säsongen!

Kort sagt:
25-årige Erik Karlsson från Landsbro, Småland, kan numera titulera sig som bäste svenske back i NHL-historien!
– Det är förstås givetvis roligt, men ah, jag har svårt att glädja mig åt personliga framgångar när det gått såhär dåligt för laget, sa han på telefon strax efter matchen.
– Förhoppningsvis sjunker det här in under sommaren, när jag fått lite perspektiv. Men just nu känns det bara konstigt. Det är så trist att spela betydelselösa matcher.

Backlund hetare än någonsin

mikael-backlund
Pär Mårts kan räkna med ytterligare en formstark spelare i Mikael Backlund, som inatt fullbordade karriärens första hat trick, när hans Calgary Flames krossade Vancouver inatt! Än så länge har det dock varit oklart huruvida Backlund kommer få en plats i VM-truppen eller ej, efter en klockren avslutning på säsongen ser vi det dock som högst troligt att han följer med till Moskva.
– Nej, he he, det får ni veta på måndag. Då berättar jag hur det blir, säger han efter Calgarys sista hemmamatch för säsongen. Tidigare har Backlund sagt att han haft en bra kontakt med Pär Mårts under säsongen som varit.

Karriärens första hat-trick i sista hemmamatchen

Det blev hela tre kassar för Mikael Backlund mot Vancouver inatt – ett i spel fem-mot-fem, ett i powerplay samt ett i boxplay. Backlund själv var nöjd efter prestationen:
– Ja, det var en rolig kväll. Allt fungerade för mig. Jag fick fina passningar och hade faktiskt flera bra lägen. Det svider fortfarande jäkligt mycket att vi missar slutspelet, säger han efter matchen.

Vancouvers danska Jannik Hansen var allt annat än nöjd efter matchen.
– Det här är det värsta jag varit med om sedan jag kom hit. Det är inte roligt för fem öre, säger dansken.

Kommentera

© Hockeyinfo.se - Din hockey guide online