NHL är den högsta ligan i sporten Ishockey i Nordamerika men egentligen är det den bästa hockeyligan i världen med överlägsen stil. Sedan 1917/18 har det spelas matcher i NHL där Kanada har lag och USA 24 lag men det var först 1992 som vi såg NHL ta form likt det är nu.

Montreal Canadiens är mesta mästarna med sina 25 titlar. De spelar i Atlantic Division. Totalt finns det fyra olika divisioner där tre divisioner har åtta lag men divisionen Central bara har sju lag. Övriga divisioner är Pacific och Metropolitan.

I NHL kan man inte åka ur serien som i svenska SHL utan serien är helt låst. Istället får lag som vill upp i NHL ansöka. Det senaste laget som kommit till är Vegas Golden Knights som spelar sina hemmamatcher på T-mobile Arena mitt i Las Vegas, Nevada. När hockey kan spelas i öken så har det blivit en globaliserad sport och NHL kanske är det bästa exemplet på detta.

Melker Karlsson San Jose
NHL idag är lika mycket (om inte mer) underhållning som det är sport. Rinkarna är mindre i NHL än övriga världen och detta är för att det ska bli mer intensivt och spännande. Längden är faktiskt densamma men bredden skiljer det nästan 5 meter.

Mellan oktober och april spelas först regular season för att därefter gå över i ett slutspel där åtta lag går vidare baserat på resultatet i grundserien. Kvartsfinalerna, semifinalerna och stanley cup-finalen spelas i bäst av sju matcher och avgörs. Vill du spela på NHL? Besök då http://spela.info/spela-pa-sport/ för att lära dig mer.

Montreal Canadiens 24 titlar gör de fullkomligt överlägsna då Toronto Maple Leafs är tvåa med sin 13 titlar. Kanada är alltså överlägsna när det gäller historia men USA kommer långsamt närmre toppen. Tredje mesta mästaren är Detroit Red Wings med sina elva titlar och därefter Boston Bruins sex titlar vilket även Chicago Blackhawks. Vem som vinner nästa Stanley Cup återstår att se!

Kommentera

© Hockeyinfo.se - Din hockey guide online