Idag är det hela 4 år sedan Sverige tog hem deras senaste VM-guld i hockey. Igår spelades kvartsfinalerna där Sverige vann med nöd och näppe mot Schweiz med 3-1. Imorgon väntar semifinalerna där Sverige ställs mot Finland. Det var år 2013 som Sverige vann deras senaste Hockey VM-guld vilket blev deras nionde guld. Nu hoppas hela hockeyintresserade Sverige på ett tionde guld!

Liknande förutsättningar som 2013

När Sverige vann VM 2013 var det väldigt få NHL spelare som tackade ja till att spela för Tre Kronor, mer precist endast 4 NHL spelare. Det ledde till att det blev en väldigt svår start för Sverige i gruppspelen. Det startade med en övertidsförlust mot Schweiz, en knappt seger mot Tjeckien och ytterligare en vinst med nöd och näppe mot Vitryssland. Det var även stora funderingar bland media och även bland spelarna i laget. I andra ord så låg oddsen emot Sverige om att de skulle bli världsmästare. Men några dagar innan sista gruppspelsmatchen mot Danmark ändrades allting. Sverige fick då ett besked som gav alla i Sverige nytt hopp för ett svenskt guld. Det var att Sedin bröderna skulle komma hem och spela i VM. Första matchen gick lysande och hela Sverige började fantisera om ytterligare ett guld.

Men allting var inte frid och frjöd. Schweiz hade överraskat och vunnit gruppen vilket betydde att Sverige skulle få möta Kanada i kvartsfinalen. Det blev en hård match men Sverige vann tillslut i straffar då Fredrik Petterson dundrade in den sista straffen som tog Sverige vidare till semifinal. Väl i semifinalen fick Sverige möta Finland. Det blev en enkel match där Finland blev besegrad med 3-0 efter en stor show av Sedin bröderna och Loui Eriksson. Sedan så fick Sverige revansch mot Schweiz som Sverige förlorat mot i gruppspelet. Sverige dominerade dock matchen på hemmaplan med 5-1 och fick lyfta guldet på hemmaplan. Det var en väldigt stor händelse då Sverige var den andra nationen som fick göra detta sedan Sovjet lyckades 1986.

Man ser alltså stora likheter med årets VM och VM:et år 2013. Det börjar lite skakigt, och Sverige får kämpa sig fram till Semifinalen där de ställs mot Finland. Vi hoppas självklart att Sverige kommer ta hem guldet detta år också. Är du som oss så kommer du självklart att se på matchen imorgon. Vill du göra matchen lite mer spännande kan du testa sätta ett oddsspel på matchen. Du kan hitta odds på hockey hos Betting.se för de bästa oddsen.

Kommentera

© Hockeyinfo.se - Din hockey guide online