Det är inte vilken kväll som helst i SHL ikväll, det vankas nämligen ett möte mellan två av Sveriges giganter inom ishockey, nämligen mötet mellan Djurgården och Färjestad. Biljetterna är slutsålda, spelarna är redo, luta er tillbaks och njut gott folk när ligaettan och tabelltrean drabbar samman!

Djurgården – Positiv överraskning

Det var inte många experter och hockeytyckare som trodde att Djurgården skulle ha med årets toppstrid i SHL att göra. Men ack så fel de hade! En tempostark hockey med fart både i de bakre och främre leden har gjort att man nu placerar sig uppe i toppen. Både försvar- och anfallsspelet har sett solit ut och det ska krävas en bra insats utav Färjestad ikväll om man ska rubba Olssons mannar.

En spelare som stuckit ut så här långt är veteranen René Bourgue som på förhand fick en del floppstämplar över sig. 14 matcher senare har han stått för 11 poäng vilket är minst sagt imponerande. Ett ungt lag som Djurgården befogar över har verkligen tystat alla kritiker!

Serieledare under nya tränaren

Om Djurgården imponerat så här långt in på säsongen så kan man säga att Färjestad gjort det samma, om inte än mer. Vem kunde tro att laget ifrån Karlstad skulle leda serien med en fjärdedel spelad. Nya tränaren Johan Penneborn, en doldis för många, har kommit in med en rejäl knippe energi i laget och man har minst sagt imponerat så här långt. En hel rad spelare har visat upp sig ifrån sin allra bästa sida, där ibland Virtanen, Dick Axelsson och Johan Ryno.

Det brukar inte sällan bli heta matcher mellan dessa två lag och ikväll är det inget undantag när två utav seriens formstarkaste lag går upp emot varandra. Matchen kan ni såklart se på C More med nedsläpp 19.00.

Kommentera

© Hockeyinfo.se - Din hockey guide online