Att vår allas Erik Karlsson är något av en rekordmakare har knappast gått förbi omärkt, och inatt var det alltså dags igen. ”King Karl” mäktade med sitt 102:a mål för Senators och kan nu titulera sig som lagets back, någonsin! Rekordet hölls tidigare av Wade Redden, backen som under sin karriär i Ottawa stod för 101 mål. Det galna är att 26-åringen från Småland nådde dit med 355 färre matcher spelade.

”Jag hade ingen aning”

I nattens match mot Arizona Coyotes var det alltså dags igen, målet kom i slutsekunderna av matchen efter att backstjärnan fullkomligt blåste över isen och nätade i tom kasse.
Karlsson själv hade inga tankar på att slå Reddens rekord när han klev ut på isen i nattens match mot Arizona.
– Jag hade ingen aning, men fick höra det efteråt och det känns såklart skönt att få slå ett så fint klubbrekord.

Fyra matcher, sju poäng

Utöver målet stod även Ottawas nummer 65 för en assist, på de inledande fyra matcherna har rekordmakaren stått för hela sju poäng och kniper därmed en andraplacering i hockeyvärldens finaste poängliga. Det är bara San Jose Sharks backbjässe Brent Burns som har ett bättre facit med sina åtta poäng.
– Givetvis är jag väldigt nöjd med min poängskörd såhär långt, nu gäller det bara att fortsätta producera.

Lovande start på säsongen

Med tre segrar av fyra möjliga har säsongen börjat bra för Ottawa.
– Det viktigaste är att vi tog oss tillbaka så snabbt efter förlusten mot Detroit igår. Då var vi inte speciellt bra, men vi la det bakom oss och spelade mycket bättre ikväll. Det känns väldigt bra, den biten hade vi problem med förra säsongen.
Arizonas svenska backstjärna Oliver Ekman-Larsson stod för ett av gästernas mål i nattens match.

Kommentera

© Hockeyinfo.se - Din hockey guide online