Joel-lundqvist

”Störst i familjen” ekade i Skellefteå Kraft Arena när Frölunda igår säkrade sitt SM-guld. Orden tillhörde Frölundas tillresta fans och grundades i att Henrik Lundqvists New York Rangers Stanley Cup-resa tagit slut, samtidigt som brodern Joel Lundqvist lyfte SM-bucklan som svensk mästare med Frölunda.

Äntligen guldmålades guldkaptenen

Frölundas lagkapten och tillika guldgosse Joel Lundqvist blev utvald att guldmålas, inte helt otippat med tanke på säsongen han har i bagaget. När han var med och vann SM-guld med Frölunda 2003 och 2005 fick han se sina lagkamrater guldmålas, men nu var det alltså äntligen Joels tur.
– Jag har ju sett andra bli guldmålade, så självklart är det stort att bli utvald den här gången, sa Joel direkt efter ceremonin.

Varit given i Mårts VM-lag – kan missa turneringen

Joel Lundqvist har varit en given favorit i Pär Mårts landslag genom åren, men nu ser det ut som att matchen mot Skellefteå AIK kan ha varit säsongens sista. Joel som har haft en besvärande revbensskada och ett skadat knä under slutspelet har fått spela med specialskydd för att inte riskera något. Det här hade Joel att säga om skadesituationen:
– Själva revbenet känns väl hyfsat bra nu, men problemet är att jag fick en fraktur på knäskålen. Det är den som har segat. Själva frakturen är väl läkt men jag har fått en inflammation i knäet, jag tror jag gick på is lite för tidigt.

Om vi får se Joel i VM, som går av stapeln om ett par veckor återstår att se. Själv är han kryptisk och frågan är om han inte vill meddela Pär Mårts sitt beslut innan han går ut med det till den offentliga massan.

Kommentera

© Hockeyinfo.se - Din hockey guide online