Hoppar av hockey-VM | full fokus på World Cup

Rikard Grönborg var tänkt att assistera nuvarande förbundskaptenen Pär Mårts under hockey-VM i Ryssland, ett VM som blir det sista under Mårts ledning. Så blir dock inte fallet då Grönborg i veckan gick ut och meddelade att han hoppar av uppdraget med omedelbar verkan. Anledningen är att den prestigefyllda World Cup – som går av stapeln i mitten av september – tar upp för mycket tid. Grönborg kommer att ta över landslagsuppdraget efter VM och World Cup blir hans första uppdrag vid landslagsrodret.

Ersättaren avgjorde VM-finalen

Beskedet om Grönborgs avhopp kommer drygt 2 månader innan VM drar igång, och nu är frågan om ersättaren Johan Tornberg har tillräckligt med tid för att sätta sig in i rollen som assisterande tränare? Ett uppdrag som Grönborg har haft sedan VM 2013, och även om Johan Tornberg till vardags agerar assisterande tränare i Örebro är det helt klart ett stort steg att gå från mittenskiktet av SHL upp till landslagsnivå. Uppdraget blir det första för Tornberg på den här nivån, men han saknar knappast erfarenhet när det gäller landslagssammanhang. Ingen har väl glömt när en spelande Tornberg satte den avgörande kassen mot Finland och säkrade VM-guldet 1998?!

”Helt i linje med vår filosofi”

Mårts gick först ut och dementerade uppgifterna när han fick frågan om Grönborg faktiskt skulle hoppa av VM-uppdraget. Men när nyheten väl bekräftades av landslagsförbundet ändrade han sig snabbt och sa följande i ett pressmeddelande:
– Johan kompletterar oss andra två på ett lysande sätt. Johan är väldigt duktig på att jobba med detaljer på individnivå, vilket ligger helt i linje med vår filosofi.

Just nu befinner sig Pär Mårts i Nordamerika, tillsammans med sin högra hand Peter Popovic ska han scouta våra svenska NHL-spelare på plats inför sommarens VM-turnering.

Kommentera

© Hockeyinfo.se - Din hockey guide online