De första 16 spelarna i respektive World Cup lag offentliggjordes igår för allmänheten. Tre Kronors trupp innehöll inga större skrällar, men besvikelsen är trots det stor hos bland annat Jhonas Enroth och John Klingberg. 

Galen konkurrens om platserna

Klingberg som just nu ligger trea i backarnas poängliga på 53 poäng (10+43) med 65 spelade matcher vill inte gå ut med några kommentarer kring World Cup. Tre Kronor har i nuläget redan tre etablerade backar med samma offensiva spelstil som Klingberg i Victor HedmanOliver Ekman-Larsson, och framförallt Erik KarlssonRikard Grönborg säger dock att John Klingberg definitivt är aktuell för den sjunde och sista backplatsen i Tre Kronors trupp, det enda som talar emot den 23-årige Klingberg enligt Grönborg är hans bristande erfarenhet.

Jhonas Enroth petas till förmån för Jacob Markström som i sin tur agerar back-up till Henrik Lundqvist och Grönborg motiverar sitt val såhär:
– Markström är en väldigt atletisk och storväxt målvakt som har jobbat hårt i många år för att lyckas etablera sig som en NHL-målvakt, som jag ser det nu är han med och slåss om förstaspaden i Vancouver tillsammans med Ryan Miller.

”Vi kan gå hela vägen”

Tre Kronor kommer spela i Grupp B tillsammans med Ryssland, Finland och ”Team North America”, i öppningsmatchen väntar ett stjärnspäckat Ryssland.
Henrik Lundqvist var positiv på presskonferensen och ”Kungen av Manhattan” sa följande:
– Vi har ett riktigt bra lag. Det finns många otroligt skickliga spelare, inget snack om den saken. Vi kan definitivt gå hela vägen och utmana om titeln. Konkurrensen är stenhård, även om vi har massa bra spelare i både NHL och SHL så handlar det om att få ihop ett lag.

Tre Kronors trupp

MÅLVAKTER

HENRIK LUNDQVIST, NY RANGERS
JACOB MARKSTRÖM, VANCOUVER

BACKAR

ERIK KARLSSON, OTTAWA
NICKLAS KRONWALL, DETROIT
VICTOR HEDMAN, TAMPA BAY
ANTON STRÅLMAN, TAMPA BAY
NICKLAS HJALMARSSON, CHICAGO
OLIVER EKMAN-LARSSON, ARIZONA

FORWARDS

DANIEL SEDIN, VANCOUVER
HENRIK SEDIN, VANCOUVER
NICKLAS BÄCKSTRÖM, WASHINGTON
HENRIK ZETTERBERG, DETROIT
LOUI ERIKSSON, BOSTON
GABRIEL LANDESKOG, COLORADO
ALEXANDER STEEN, ST. LOUIS
FILIP FORSBERG, NASHVILLE

Det här är alltså de första 16 spelarna i Tre Kronors trupp till årets World Cup turnering. Ytterligare 7 spelare kommer att plockas in, vilka det blir kan bara styrman Rikard Grönborg svara på.

Kommentera

© Hockeyinfo.se - Din hockey guide online