Efter en mycket jämn final mot Schweiz lyckades Sverige ta sitt elfte VM-guld och därmed också försvara sin titel som världsmästare efter straffdrama.

Sverige starka i gruppspelet
Det svenska laget gjorde en stark insats i gruppspelet. Sju raka vinster och en bra mentalitet. Alla visste att Sverige skulle bli farliga, speciellt då de lyckades vinna över Ryssland i gruppfinalen, något man inte gjort på väldigt länge.

Dramatiskt slutspel
I kvartsfinalen mötte de Lettland som många trodde skulle bli en självklar vinst men Tre kronor fick en hel del utvisningar emot sig och hade svårt att spela så effektivt som tidigare. Slutligen lyckades de ta sig vidare med resultatet 3-2.

Detta satte lite mer frågetecken, skulle laget lyckas stå emot USA i en semifinal? När matchen väl satte igång visade det sig att ingen hade behövt vara orolig, återigen såg man ett Tre kronor som var effektivt och överraskande körde över USA med 6-0. I andra semifinalen lyckades även Schweiz skrälla och slå ut Kanada med 3-2.

Guldet skulle med andra ord göras upp mellan Sverige och Schweiz. Efter överkörningen av USA stod Sverige som självklara favoriter än en gång men det var inte självklart. Tre kronor hade övertag i första och andra perioden vad gällde skotten men det var Schweiz som tog ledningen både med 1-0 och 2-1. Båda gångerna lyckades Tre kronor kvittera. Trots att båda lag gick för ledningsmål i tredje tvingades matchen till förlängning. Även den blev mållös och matchen avgjordes på straffar där Tre kronor lyckades hålla nerverna i styr och försvara sin titel som världsmästare.

Starkt lag
Tre kronor försvarade sitt VM-guld tack vare både en stark defensiv och offensiv. Det fanns både en bredd och en spets och dessutom en tro på sig själva.

Kommentera

© Hockeyinfo.se - Din hockey guide online