Luleå HF har haft en riktigt tung start på säsongen. Dem var favorittippade av många experter och tyckare. Det var till och med experter som gick ut och sa att dem skulle vinna SM-guld, mästartakter har dem inte visat i inledningen av säsongen. Det är långt kvar på säsongen visserligen. Vinsten igår kanske var steget i rätt riktning?

Örebro HK – Luleå HF: 1 – 2 (0-0, 1-1, 0-1)
Örebro: Martin Johansson (7) (Daniel Viksten, Marcus Weinstock)
Lueleå: Jonathan Granström (8) (Jacob Miclikier, Brendan Mikkelson)
Skott: 21 – 19

Brynäs IF har verkligen imponerat så här långt på säsongen. Bulan Berglund verkar ha varit en riktigt bra injektion i laget. Bulan var hyfsat ettrig som spelare och han ska tydligen vara likadan som coach, kräva mycket av sina spelare och ha högt i tak. Uppenbarligen en coach som Brynäs behöver med tanke på hur förra säsongen såg ut. HV71 fortsätter med sitt tragiska öde, från att vara en toppklubb som dominerade svensk hockey under 2000-talet till en bottenklubb. Det är mycket som ska till om de ska vänd den trenden.

Brynäs IF – HV71: 2 – 1 (0-1, 0-0, 1-0)
Brynäs: Jesper Ollas (5) (Anssi Salmela), Marc-Anthony (3) (Anton Rödin, Greg Scott)
HV71: Kevin Stenlund (Kristofer Berglund, Jere Karalahti)
Skott: 24 – 26

En repris från förra säsongens SM-final. Denna gång var det Skellefteå som drog det längsta strået. Skellefteå ser ut att gå mot sin sjätte raka SM-final vilket är helt galet och kanske minst lika galet att gå ut med redan så här tidigt av säsongen.

Växjö Lakers HC – Skellefteå AIK: 2 – 5 (0-1, 1-1, 1-3)
Växjö: Robert Rosén (11) (Tuomas Kiiskinen, Alexander Johansson), Linus Fröberg (2) (Richard Gynge, Robert Rosén)
Skellefteå: Mattias Ritola (2) (Patrik Zackrisson, Andrew Calof), Marcus Pettersson (1) (Niclas Burström, Pontus Petterström), Andrew Calof (Patrik Zackrisson, Tim Heed), Niclas Burström (Alexander Urbom, Pär Lindholm), Axel Holmström (2) (Sebastian Ohlsson, John Norman),
Skott: 23 – 22

Malmö skaffade sig lite andrum till MODO under sträcket i med deras seger i förlägningen. Malmö ligger nu tre poäng före MODO. Malmö har inte imponerat men dem har gjort det bra än så länge med tanke på den truppen dem har. Det kommer bli ett väldigt mycket dramatik i botten i slutet av säsongen.

Linköping HC – Malmö Redhawks: 2 – 3 (0-0, 2-0, 0-2, 0-0, 0-1)
Linköping: Anton Blomberg (2) (Anton Karlsson, Chad Billins), Henrik Törnqvist (2) (Vilmos Gallo)
Malmö: Björn Svensson (6) (Jens Olsson), Nils Andersson (2) (Johan Ivarsson, T.J Galiardi), Jens Olsson (4)
Skott: 27 – 33

Frölunda fortsätter att vinna, vinna och vinna. Är det i år det händer? Det känns inte omöjligt att det blir Frölunda mot Skellefteå i en SM-final. Båda dessa lag ser onekligen otroligt starka ut.

Frölunda HC – Färjestad BK: 2 – 1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Frölunda: Joel Lundqvist (10) (Artturi Lehkonen), Artturi Lehkonen (Ryan Lasch, Tom Nilsson)
Färjestad: Rickard Wallin (Martin Röymark, Magnus Nygren)
Skott: 40 – 24

Kommentera

© Hockeyinfo.se - Din hockey guide online